Wij zijn momenteel gesloten

Wij zijn momenteel gesloten

Bij het aanschaffen van een auto komt vaak een hoop kijken; het zoeken, vervolgens vinden, proefrijden met de auto, onderhandelen over de prijs en/of de inruil, etcetera. Mocht het prijskaartje van uw droomauto net iets te hoog zijn of wilt u gewoon liever in termijnen betalen, informeer dan bij uw bank naar de financieringsmogelijkheden. Heeft u een mooie occasion gezien in ons assortiment? En u heeft geen spaarpot of erfenis achter de hand? Dat zou kunnen betekenen: geld lenen. Maar waar en hoe? Wat is de beste manier om een auto te financieren? Daarover een aantal heldere vragen en antwoorden.

1. Informeer bij uw bank/financieringsmaatschappij naar de mogelijkheden van een financiering.

Vergelijk de rentetarieven en overige voorwaarden en bepaal dan pas uw keuze. Ook kunt u op internet vaak scherpe aanbiedingen vinden.

2. Kies ik gewoon voor het laagste rentepercentage?

Sommige financiele instellingen bieden u een relatief laag rentepercentage. Dat lijkt aantrekkelijk, maar meestal komen er dan toch extra kosten bij, zoals voor het verzekeren van het overlijdensrisico. Terwijl bij een duurdere lening het restant van de schuld wordt kwijtgescholden bij overlijden, zodat een extra verzekering niet nodig is. En mogelijk heeft u ook nog andere overlijdensverzekering bijvoorbeeld bij uw hypotheek. Let ook op hoe het zit met vervroegd aflossen. Daarvoor moet u vaak kosten en boete betalen. Bij een lening met de laagste rente heeft u dus doorgaans niet de meest gunstige voorwaarden!

3. Wat is beter, een persoonlijke lening of een doorlopend krediet?

Bij een persoonlijke lening heeft u te maken met een vaste looptijd en een vast rentepercentage. U weet dus vooraf precies hoe hoog uw schuld is, hoe langt het duurt om die af te lossen, en wat uw maandelijkse lasten zijn. Bij een doorlopend krediet kunt u het geld dat u heeft afgelost tussentijds weer opnemen. Als u voor die verleiding zwicht blijft het uitstaande bedrag hoog en blijft u aflossing en rente betalen. Bovendien is de rente bij een doorlopend krediet variabel, zodat u vooraf niet precies weet hoeveel u kwijt bent.

4. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Hoeveel geld u kunt lenen hangt niet alleen af van uw inkomen, maar ook van uw maandelijkse lasten en verdere verplichtingen. De bank zal op grond van deze gegevens het maximale leenbedrag voor u laten berekenen. Maar het is zeker niet verstandig om het maximale bedrag dat u zou kunnen financieren ook daadwerkelijk te lenen. Zorg dat u wat financiele ruimte overhoudt voor eventuele tegenvallers. En let niet alleen op de maandlasten voor rente en aflossing maar hou ook de aflossingstermijn in de gaten. Over een aantal jaren wilt u weer een andere auto, dan is het wel prettig als de huidige inmiddels is afbetaald. Bovendien: hoe langer de looptijd, hoe meer u uiteindelijk betaalt aan rente.

5. En hoe zit het eigenlijk met huurkoop?

Bij een huurkoopregeling betaalt u maandelijks een aflossingsbedrag. Maar de auto wordt juridisch pas uw eigendom als de allerlaatste termijn is betaald. Als u niet aan uw verplichtingen kunt voldoen wordt uw auto terug genomen door de financieringsmaatschappij. Bovendien bent u dan ook het geld kwijt dat u daarvoor al heeft afgelost.

Openingstijden

Copyright 2020 – iDOT!Sites